Омикрон се очакваше дълго време, но не се очакваше да се появи

...
Омикрон се очакваше дълго време, но не се очакваше да се появи
Коментари Харесай

Имунолог: Това, което се извършва в момента, е ужасяващ акт на биотероризъм

" Омикрон се очакваше дълго време, но не се очакваше да се появи толкоз внезапно и внезапно, а по скоро да се появи последователно ", сподели пред БНР еволюционният имунолог Георги Маринов от Университета в Станфорд, Департамент по генетика.

" Омикрон " е първият вид, който не се придържа към наклонността до момента да протича по-тежко като заболяване. Това се дължи на един доста чудноват резултат на молекулярно равнище. Сега сега вирусът нападна единствено кафези, които експресират рецептор и не изгода протеза, заради това по-малка част от хората изпадат в тежка дихателна недостатъчност.

" Но това не значи, че няма по-високи равнища на инфекция в останалата част на тялото. Тъй като ние се фокусираме единствено върху дихателните пътища, само че вирусът в този момент е доста по-заразен. Има по-тежко засягане на сърце, бял дроб, ендотела на кръвоносните съдове, само че това просто в този момент никой не го гледа. "

" Спрямо Делта разновидността Омикрон е по-лек, само че по отношение на Уханския той е почти със същата тежест. Просто доста хора са имунизирани или преболедували, по тази причина се кара по-леко ", разясни Маринов.

Маринов определи информациите, че в Кипър има регистриран случай на Делтакрон - разновидност сред Делта разновидността и Омикрон, като подправени вести.

Според имунолога неваксинираните хора постоянно са по-уязвими, в това число и към Омикрон, а отбраната на преболедувалите също се изчерпа.

" Това, което се прави сега, е отблъскващ акт на биотероризъм от страна на множеството държавни управления сега по отношение на личното им население.

Ние имаме вирус, за който знаем, че при предходните си версии причинява съществени увреждания на вътрешните органи, причинява увреждания на мозъка, провокира диабет, мозъчна непълнота и други.

Сега идва версия на вируса, за която знаем, че не нападна толкоз тежко алвеолите и предизвиква по-малко директна смъртност от остра дихателна непълнота. Но ние нямаме никакви данни какво предизвиква върху вътрешните органи, върху мозъка...

Логично от метода му на разпространяване е да предположим, че ще аргументи тежки проблеми върху вътрешните органи, което ще докара до сериозна инвалидизация, дълготрайни последици като преждевременни сърдечно-съдови болести. И в този случай ние решаваме, че Омикрон е естествена ваксина и че е краят на пандемията, че би трябвало всички да се заразят... Това е чудовищно, съобщи имунологът.

Според Маринов най-добрите ограничения са били взети през март 2020 година. По думите му правителствата по-късно не са подхванали никакви противоепидемични ограничения, които да запазят десетки хиляди случаи на гибел от Covid-19. 

По думите на Маринов следващият вид няма да е случаен на Омикрон, а може би на истинския Ухан, само че ще има свойствата да заобикаля от имунитета и на двата - на Омикрон и на Ухан, като по-вероятно е да произтича по-тежко.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР